Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі зробили перші кроки до автоматичної системи оплати проїзду в транспорті

Перши кроки до є-квитків у Дніпрі та автоматичної системи оплати проїзду. У міському департаменті транспорту кілька проектів рішень. Спочатку щодо створення системи у трамваях, тролейбусах та метро, а далі – про затвердження технічних вимог. Містянам варто очікувати як на одноразові картоні квитки, так і на постійні пластикові – їх можна буде поповнювати. Про точну дату впровадження поки мова не йде. Перші місяці експлуатації новинки в електротранспорті варто очікувати на колаборацію звичайних способів оплати з новими електронними квитками, попереджають транспортники.  

Ігор Маковцев, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: “Суть цього рішення: це визначається уповноважена особа згідно законодавства, яка має право збирати кошти за проїзд. Цим проектом-рішенням передбачається визначити уповноважену особу – комунальне підприємство “Дніпровський електротранспорт. Друге рішення чи проект рішення – це затвердження технічних вимог до автоматизованої системи оплати проїзду. Там якраз зрегулюється яким же чином технічним буде реалізовуватися ця система».

У 2022 році у Дніпрі планують вирішити проблему незаконного паркування спільно з міськими урбаністами. Регулювати кількість паркувальних зон почнуть з центральної частини Дніпра – площі Успенської, проспекту Яворницького, вулиці Фабра та інших. Далі мова йде про створення діагональних переходів. Пілотну версію проекту планують відбити на одному з центральних перехресть, реалізувавши проект до кінця весни 2022 року.

Іван Васючков, спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: «З листопада минулого року в правила дорожнього руху було внесені зміни, які дозволяють робити в містах пішохідні переходи діагоналлю, тобто не з одного боку вулиці по іншу, а по діагоналі. Один з перших таких пішохідних переходів ми плануємо запустити біля “Мост сіті” – це перехрестя вулиці Харківська та Глинки. Зараз спеціалістами департаменту транспорту, сумісно з урбан-спільнотою, розробляється схема організації дорожнього руху».