Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі зникла дитина: пошукова операція тривала майже добу

У Дніпрі зникла маленька дитина. За словами матері, дев’ятирічний Іван під час прогулянки побіг від неї, і жінка не змогла наздогнати хлопчика. По допомогу мати звернулась до правоохоронців. Рятувальна операція продовжувалася майже всю ніч.

Іван зник 7 квітня близько 14:30 в АНД районі міста. За словами Дар’ї, матері хлопчика, нічого не віщувало біди. Дитина бавилась на гойдалці у дворі.

«Я стояла отут навпроти нього. А потім, коли він закінчив гойдатися, він просто став і побіг у сторону дерев’яного ринку. Я одразу побігла за ним. Одразу же, коли я побачила, що він перетнув оцю межу, побіг поміж мною. Я – Ваня, стій! І я почала за ним бігти, він почав пришвидшуватись. Я за ним, він ще швидше», – розповідає мама хлопчика Дар’я.

Спочатку жінка декілька годин шукала сина разом з сусідами. Вони обходили усі місця, де міг опинитися хлопчик. Не отримавши результату, мати звернулась до поліції.

У дворі, де зник хлопчик, зібралася слідчо-оперативна група: ДСНС, поліція та волонтери.

«Ми розподілили добровольців по всьому місту. По вулицям, по районам. Також в нас є Варта Дніпра, яку направили на важкі участки: там де болота, де кущі, де трудно проходимі місця», – каже волонтерка Софія.

Шукали у прибережній зоні, на набережній, у приватному секторі, покинутих та промислових будівлях.

«У нас автівка, яка обладнана прожекторами. Тобто ми підозрілі місця виходили дивилися. Обслідували двори багатоповерхівок, підвали, якщо вони откриті чи підвальні такі сходи», – розповідає Максим Пекарський, командир загону швидкого реагування товариства «Червоний хрест» у Дніпропетровській області.

Для більшої ефективності пошуків залучили квадрокоптер з тепловізором. Він світиться так, вже градусів 45 він подсвічує. За коптером відправили оперативну групу, адже той помітив тепловий рух на екрані.

За словами представників пошукової групи, хлопчик має діагноз аутизм. Він погано розмовляє, втім, дитина дуже гіперактивна. До пошуків долучилися і десятки місцевих. Серед яких ті, хто бачив схожого хлопчика на березі Дніпра.

«Група пошуку, разом з поліцією та з іншими волонтерами пройшли локацію, яка веде до Нового мосту. Локацію перевірено повністю», – каже Наталія Федорова, учасниця пошукової групи.

Слідів хлопчика не виявили. Пошукову операцію тимчасово призупинили для зміни патрулів.

Дитину досі шукають. Останній раз Іван був одягнутий у жовто-зелену куртку, жовту худі, чорні штани та коричневі кросівки.

Якщо вам щось відомо про місцезнаходження хлопчика телефонуйте 102 або (096) 884 83 94.

ОНОВЛЕНО! Станом на 11:40 8 квітня дитину знайшли. Хлопчик був біля водоймища в очереті. Його з переохолодженням забрала швидка.

Читайте також: Як захистити авто від угону: поради досвідчених водіїв