Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі знову не змогли посадити літак через нерозчищену злітну смугу

Черговий скандал у Дніпрі. 2 лютого, через нерозчищену злітно-посадкову смугу в аеропорту Дніпра не зміг приземлитися літак рейсу 7W101, що летів з Києва. Борт мав сісти в Дніпрі об 11:30, але його було спрямовано в інший аеропорт.

Незаплановану екскурсію у Запоріжжя, де злітні смуги в порядку, пасажирам влаштували працівники терміналу аеропорту Дніпра, який належать олігарху Ігорю Коломойському. Вони не прибрали снігові замети і смуга була непридатна для посадки.

Політ, який мав тривати лише 60 хвилин, розтягнувся на кілька годин. Літак авіаперевізника Windrose, який також належить олігарху Коломойському, прилетів замість Дніпра у Запоріжжя. Цікаво, що пасажирам горе-рейсу заміну квитків офіційно не провели, а нові посадкові талони виписали від руки.

Слід зазначити, що прилетіти з Києва у Дніпро, можна виключно літаками Коломойського, не маючи жодної альтернативи. І задоволення це не з дешевих – вартість одного квитка більше двох тисяч гривень.

За словами пасажирів рейсу, пересадки та повернення до Дніпра дочекались далеко не всі. Люди не стали розраховувати на компанію Коломойського, і своїми силами та за власний кошт поїхали до Дніпра. З повного борту на рейс повернулося лише 8 людей.

Серед пасажирів цього рейсу були і відомі українці: Даніель Салем – телеведучий та ресторатор, Андрій Джеджула – теле- та радіоведучий, а також фронтмен гурту «Без Обмежень» Сергій Танчинець. Навряд чи вони розраховували на таку багатогодинну екскурсію від структур пана Коломойського.

На жаль, така ситуація в Дніпрі не вперше. У січні цього року через нерозчищену злітно-посадкову смугу Дніпро взагалі не приймав літаки.