Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі зміняться маршрути громадського транспорту

Після відкриття Південної об’їзної дороги, у Дніпрі розпочалося активне будівництво Північного обходу. У зв’язку з цим деякий міський громадський транспорт змінить напрямки руху.

Перехрестя проспекту Свободи та вулиці Кайдацький шлях. Тут, завядки відновленню північної об’їзної дороги, переносять трамвайні шляхи.

Ігор Погорєлов, начальник ремонтно-будівельного управління комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт»: “Сегодня выполняется первый этап по переносу трамвайного пути, в объем которого входит перенос 54 метров трамвайного пути. Для этого закрыт трамвайный маршрут №18”.

Трамвай №18, рух якого припинять на період будівництва частини Північного об’їду, відновить роботу приблизно через пів року. Роботи ж з перенесення планують завершити за кілька днів. Вже з 10 січня трамвай №19 курсуватиме тимчасовим подовженим шляхом.

Ігор Погорєлов, начальник ремонтно-будівельного управління комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт»: “От площади Островского, по проспекту Свободы на разворотную петлю и оттуда двигаться в направлении Левобережного. Потом в обратном направлении – с Левобережного будет двигаться в сторону проспекта Свободы на разворотную петлю, и в направлении Островского на площадь”. 

При цьому у жителів лівобережжя з’явиться альтернатива – на 19-й трамвай можна придбати так званий “комбінований квіток”. Він дозволить під час переїзду на правий берег Дніпра пересісти на станції метро «проспект Свободи» та безкоштовно доїхати до площі Вокзальної. Змінить свої маршрути й нерейковий транспорт.

Ігор Швецов, заступник директора департаменту транспорта та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: “Ми кожному перевізнику направили таку службову телеграму, і також до неї долучили вже повідомлення, яке розміщено в каждом автобусе, а також на каждой зупинці кінцевій для наших мешканців міста”. 

Будівельні роботи на перехресті проспекту Свободи та вулиці Кайдацький шлях планують закінчити до першого серпня, після цього звичний рух громадського транспорту відновлять.

https://www.youtube.com/watch?v=jDHUaZvSusU