Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі жителі багатоповерхівки плетуть маскувальні сітки і костюми для ЗСУ

Наче павуки. Дніпровські пенсіонерки плетуть маскувальні сітки і костюми для захисників. Зібрали і передали на фронт для ЗСУ десятки ручних виробів. Свою творчість пояснюють просто: існує чітка потреба. 

«Бігом і бігом, і бігом. Подобається, воно дуже затягує. Вільна хвилина – йдеш і плетеш».

Жительки дніпровської багатоповерхівки наче павуки плетуть сітку. Виконують чергове замовлення для вояків – із сюрпризом.

Світлана Бардакова, плете сітки для ЗСУ: «Наші сіточки називають «сіточки з сюрпризом». Ми туди цигарки кладемо, смаколики, вологі серветки. Ми от вийшли на волонтера Олю, яка нам возить зараз сітки, яка привозить нам матеріали. Це було в липні місяці. 
Це моя осіння кікімора така гарнесенька. Ми робимо з двох полотен. Одна частинка, перетягнули, потім другу частинку зробили. Сплітаємо з двох частин, потім зв’язуємо крючком це все. І виходить така кікімора».

В результаті виходить захисний костюм для військових. В асортименті працьовитих дніпрянок окрім «кікімор» і маскувальних сіток ще й теплі килимки.

«Це ось перед. Одна частинка, яку ми зв’язали. Це ось друга частинка. І капюшон. Сплітаємо крючком».

З липня жінки сплели майже двісті квадратних метрів сіток і 33 «кікімори». Майстрині встигли наловчитися. Наприклад, Ольга Перетяка плете сітки уже 8 років.

Ольга Перетяка, волонтерка: «В основному на мені постачання. Закупляємо основу: сітки, закупляємо спанбонд— той матеріал, з якого ми плетемо. Я їм підійшла, показала що і як, як плести сітку, і вони підключились моментально. Я показала як 1 станок зробити. Приходжу потім, а вони 7 зробили».

Готовий виріб відправляють на передову. Вояки дуже вдячні. І допомогти майстриням може кожен. Інформація на офіційній сторінці волонтерів або за номером (067) 564 8649.