Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі завершили ремонт амбулаторії

У Дніпрі офіційно провели відкриття 24-ї оновленої амбулаторії. Жителі району та персонал лікарні змінами задоволені. Зізнаються, в нових умовах перебувати та працювати набагато приємніше. 

Нова амбулаторія для жителів району виявилася приємною несподіванкою. Анна прийшла сюди, щоб виконати необхідні ін’єкції.

Анна, пацієнтка: «Бывшая лаборатория была в очень неудобном месте, туда было трудно добраться. А сейчас это просто подарок, сюда очень легко добраться, хорошее здание, помещение. Всё в лучшем виде, евроремонт, и вообще, очень удобно стало».

Змінами задоволені як пацієнти, так і медичний персонал. Лікарі говорять, в нових умовах робота стала приємнішою.

Аліна, сімейна лікарка: «Працювали в іншій амбулаторії, і там умови були, звичайно, гірші, ніж тут, набагато. Був ремонт, але не такий гарний, як тут. Дуже комфортно, і ти почуваєш себе набагато приємніше, комфортніше. І пацієнтам дуже подобається. Вони навіть говорять, що приходять, ніби в якусь приватну клініку».

Реконструкція амбулаторії тривала більше року. У межах угоди зі Світовим банком та коштом міського бюджету в заклад закупили меблі та обладнання.

Альбіна, генеральна директорка: «Лікарі, які працювали за іншою адресою, у шостій амбулаторії, вони тепер ведуть прийом тут, у сучасному приміщенні з сучасним обладнанням».

Оновили всі кабінети та коридори. Ремонт виконали з урахуванням потреб маломобільних груп населення – встановили тактильну плитку, таблички зі шрифтом Брайля, тактильну мнемосхему.

Олександра Бодня, заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради: «Мы открываем 24 амбулаторию, которая была предусмотрена проектом мирового банка. Всего таких амбулаторий по городу 26. Остальные 24, если сегодняшнюю считать, были открыты в мирное время. Две мы ещё ожидаем к открытию».

Надалі амбулаторія націлена надавати допомогу кожному, хто цього потребує. Більше 10 тисяч містян та переселенців вже звернулися до оновленого центру.