Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі завершили реконструкцію нової міської амбулаторії

У  Дніпрі продовжують оновлювати медичні заклади. В межах угоди зі Світовим Банком завершили реконструкцію нової міської амбулаторії. Жителі району та медперсонал змінами задоволені. А вони стосуються не тільки оснащення, а й естетики приміщень.

Нова міська амбулаторія вже встигла прийняти не одного пацієнта. Аліну болі в спині турбують не перший місяць. Все через стару травму. Проте, якісну допомогу вона отримала лише тут.

Аліна, пацієнтка: «Я зверталась до багатьох лікарів. Вони не могли мені допомогти. Але після того, як я звернулась в цей центр, я знайшла лікаря, який дійсно зміг вирішити проблему. Не дивлячись на те, що я дуже молода, але в молодих також бувають захворювання – лікар мені допоміг».

Щодня медичний заклад відвідують багато нових пацієнтів, серед них і внутрішньо переміщені особи.

Едуард, пацієнт: «Я по поводу обследования, хочу обследоваться, так сказать, узнать о своем здоровье. Все нравится, красиво тут. Все что нужно — нашел, все хорошо».

Ольга – сімейній лікар Едуарда та багатьох інших пацієнтів, які щодня відвідують амбулаторію.

Ольга, сімейна лікарка: «Близько місяця ми працюємо в новій амбулаторії, нам дуже зручно, комфортно. В нас великі та нові оснащені кабінети. Нашим пацієнтам, сподіваюсь, теж значно краще».

Сімейна лікарка зазначає, працює в сфері багато років, проте тільки за останні місяці помітила тенденцію нових захворювань у молодих людей.

Ольга, сімейна лікарка: «Тривожний психоемоційний стан. Загострення хронічних захворювань, на жаль. З’являються нові захворювання і у молодих людей. Це, мабуть, специфіка військового стану».

Реконструкцію розпочали у 2016 році в межах угоди міськради зі Світовим Банком, який фінансово  підтримав відкриття амбулаторії. Вона 25 у місті серед реконструйованих. 

Марина, головна лікарка центру  первинної медико-санітарної допомоги: «Она обслуживает 15 тысяч населения центрального района и также всех задекларированных жителей.  На территории амбулатории кабинеты семейных врачей, лаборатория, койки дневного стационара, регистратура».

Крім сімейних лікарів, тут працюють вузькі спеціалісти — гінекологи та невропатологи. Також заклад відповідає всім вимогам безбар’єрності.

Марина, головна лікарка центру  первинної медико-санітарної допомоги: «У нас входная зона для немобильных, и мы получили сертификат соответствующий. Шрифты Брайля вы можете заметить при входе, возле кабинетов, в коридорах. Кроме семейных врачей, у нас койки дневного стационара, где мы можем больных лечить, и плюс — у нас тут есть узкие специалисты».

І для довідки: окрім лікування захворювань, в амбулаторії можна отримати щеплення від «корони» або інших інфекцій.