Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі завершили два етапи опилювання проти амброзії

Майже двадцять гектарів обробленої території. У Дніпрі показали кінцеві результати знищеного бур’яну. 

Цього року боротьба зі шкідливою рослиною була особливою. Українські вчені знайшли більш ефективний спосіб вирішити проблему – обробляти рослину спеціальним препаратом.

Руслан Масненький, незалежний експерт з державних випробувань для Мінприроди: “Особливість препарату Юнімаг полягає в тому, що це перший припарат, який дозволений для використання у населенних пунктах. Інші препарати гербіцидної групи, які не можна використовувати в містах, але окрім цього, вони не діють так, як діє препарат”.

Така процедура проходить у два етапи. Найбільшу увагу комунальники приділяють території біля шкіл, дитячих садків та лікарень.

Тетяна Мущенко, директорка закладу дошкільної освіти №401: “Дуже страждають співробітники на амброзію, на цвітіння будь-яких рослин. Амброзії багато, багато неприлеглої території біля закладу. Все, що в наших силах – ми все знищуємо”.

Через місяць нам показали кінцевий результат другої обробки.

Біля 22 школи – пустир, на якому у вересні боролися зі злощасною рослиною .

Тетяна Левачова, начальниця відділу контролю департаменту екологічної політики Дніпровської міськради: “Зараз ми бачимо високі рослини коричневого сухого кольору. Це все була амброзія, була озелена і була готова викинути насіння. Але після обробки ця рослина не дасть насіння та не буде розповсюджуватись, та не буде алергеном. Вона вже загинула”.

За допомогою комплексної процедури, а саме – агрохімічної та механічної обробки, зі слів Тетяни, за 3 роки можна повністю позбавитись амброзії по всьому місту.