Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі завершують будівництво об’їзної дороги

2 мільярди гривень, десятки будівельників та купа техніки. Вже другий рік на півдні міста зводять об’їзну дорогу. Пройдено близько шістьох кілометрів. З якими труднощами зіткнулись будівельники та коли планують завершити роботи?

Робітники у жовтих желетках цілодобово будують другу чергу південного обходу Дніпра. За два роки пройдено 80 відсотків робіт. Лишилося перенести мережі газо- та електропостачання.

Олександр Коломійцев, керівник Служби автодоріг Дніпропетровської області: “У нас 2 кілометри, приблизно, добудувати дорожнього полотна. Усі складні ділянки вже пройдено, тобто це транспортна розв’язка на цьому будівельному об’єкті була найскладніша”.

На дніпровську об’їзну дніпряни чекають вже декілька десятиріч. Вперше про відкриття обходу заговорили у сімдесяті, коли в місті відбувся стрімкий ріст населення та підвищення рівня промисловості. Тоді звели кайдацьку переправу, а у 2000 – південний міст. Далі будівництво зупинилося. За 20 років знов взялися прокладати об’їзну дорогу. Її продовженням є південний міст. Нині тут тривають роботи. Завершити їх обіцяють до кінця року.

Володимир Орлов, перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації: “Місцеві мешканці дуже довго чекали цей об’єкт. Чому? Тому що Дніпро – майже єдине місто в Україні, яке не має власної об’їзної. Тобто не тільки водії, а й місцеві мешканці саме чекали її”.

Друга черга об’їзної – не остання. Проектом передбачається ще третя та четверта черги, які дозволять вантажівкам рухатись, не в’їжджаючи до міста й по лівому берегу. Також у Дніпрі планують добудувати з’їзд з Кайдацького мосту.