Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі затримали організатора нелегальної схеми переправлення військовозобовˋязаних за кордон

За 11 тисяч доларів житель Дніпра сприяв у виготовленні підробленого висновку військово-лікарської комісії, за результатами якого чоловіки мали змогу виїхати за кордон – вони виключалися з військового обліку та не підпадали під мобілізацію. Про це повідомляють у Нацполіції у Дніпропетровській області.

14 грудня 25-річного чоловіка затримали під час отримання грошей за виготовлення підробленого посвідчення про відстрочку від призову та довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби. Також фігурант консультував чоловіків щодо порядку перетину державного кордону України з цими документами та супроводжував їх до прикордонного пункту.

Під час обшуку за місцем мешкання чоловіка вилучено ще три набори документів на військовозобов’язаних, яким він планував посприяти у виготовленні підроблених довідок для безперешкодного перетину кордону України.

Наразі чоловіка затримано. Йому вручено повідомлення про підозру за скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Читайте також: Черговий обстріл Нікопольського району на Дніпропетровщині: прокуратура розпочала розслідування