Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі засудили чоловіка, який підтримував військову агресію росії

У Дніпрі засудили чоловіка, який пширював негативні матеріали про українську владу та ЗСУ. Йому присудили 5 років ув’язнення з випробувальним терміном 2 роки, повідомляють в СБУ.

Як зазначають у службі, зловмисник мав радикальні проросійські настрої та готував негативні статті відносно української влади та військовослужбовців Збройних сил України. У меседжах він висловлював повну підтримку окупаційним військам рф і наголошував на безперспективності опору агресору. Численна кількатисячна аудиторія зі всієї країни, підписана на його сторінку, збільшувала своїми репостами деструктивний вплив на громадян України. 

Слідство довело, що своєю антиукраїнською діяльністю в соцмережах він намагався розхитати ситуацію в регіоні, а оприлюднені публікації містили схвалення політики рф та заклики до зміни державних кордонів України. Під час обшуків у нього вилучили комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які підтверджують його діяльність.

Суд визнав його винним за ст. 110 та ст. 263 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Враховуючи активну співпрацю зі слідством та надання інформації стосовно своїх контактів у проросійському інформпросторі, судом посібнику рф встановлено випробувальний термін на найближчі два роки.

Читайте також: СБУ затримала ще одного коригувальника ракетних ударів рф