Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі запустили соціальний автобусний маршрут

Відсьогодні у Дніпрі курсує соціальний автобус. Проїзд вартуватиме всього 6 гривень 50 копійок. Колись такі маршрути вже функціонували у місті, та через падіння пасажиропотоку в часи пандемії – їх закрили. Як тепер курсуватиме соціальний транспорт – у сюжеті.

Соціальний автобус стартує з перехрестя вулиці Мохової та Полтавського шосе о 6:20 ранку. Завершує свій маршрут на площі Старомостовій.

Олександр Лещенко, заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури, начальник управління транспорту Дніпровської міськради: «Ці маршрути існували і раніше, але у 2020 році, коли настав карантин, були закриті взагалі маршрути. Ми пам’ятаємо цей час, коли майже нічого не їздило. Були там регулярні маршрутки для робітників критичних інфраструктур. І у зв’язку з падінням пасажиропотоку і відсутностю пасажирів, ці маршрути стали недоцільні».

Завдяки численним запитам від жителів віддалених районів міста, один з маршрутів відновили. Доказ тому – велика кількість пасажирів вже у перший день роботи автобусу.

Ілля Краснопьоров, водій: «Понравилось народу, что социальный проезд подешевел, по 6.50 за проезд. Очень нравится, особенно пожилым людям, пенсионерам. За них беспокоятся, думают».

83-й маршрут вже функціонує. Далі соціальний транспорт запустять на 4, 82 та 48 маршрутах. Кожен автобус виконуватиме один рейс на день. Але якщо послуга користуватиметься запитом, їх кількість збільшать.

Читайте також: ЄС допоможе громадам Дніпропетровщини розробити стратегії розвитку