Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі запровадять кримінальну відповідальність за незаконні надбудови

В Україні запровадять кримінальну відповідальність за незаконні надбудови. Відтепер за зайві кілька поверхів, які не задекларували перед початком будівельних робіт, забудовники, генпідрядники, архітектори та інженери проєкту можуть понести кримінальну відповідальність.

Нещодавно міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що реформа містобудування майже завершена, а всі звернення замовників будівництва відтепер опрацьовуються протягом 24 годин.

За словами Чернишова, є три страховки — це нові люди, які розділяють цивілізовані принципи роботи, нова структура роботи, а також постійна робота з антикорупційними органами.

Олексій Чернишов, міністр розвитку громад та територій України: “В основі реформи містобудування та контролю лежать дві фундаментальні речі. Це, в певному сенсі, лібералізація прав девелоперів. Вона дозволить стимулювати будівництво та розвиток цивілізованого бізнесу. На іншій чаші терезів — криміналізація та посилення адміністративної відповідальності за порушення. Немає іншої історичної пам’яті, якщо не буде покарання. Тож тут ми займатимемо дуже жорстку позицію”.