Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі запрошують подати заявки на створення культурного простору в житловому районі

Громадська організація Kultura Medialna запрошує містян долучитися до розвитку своїх районів. Мешканці житлових масивів можуть подати заявку на створення мобільного культурного простору у своєму районі разом із фахівцями.

«Кімната для культури» – це можливість дослідити власний житловий масив та зробити його більш пристосованим для культурних потреб місцевих мешканців. Фокус проєкту передбачає зміщення акценту з центру міста на більш віддалені райони та розвиток їхньої культурної інфраструктури», — пояснюють автори ініціативи.

Проєкт передбачає створення тимчасового павільйону, в якому можна буде влаштовувати зустрічі, буккросинг, концерти, кінопокази або інші події.

До розробки проєкту долучать фахівців, які проведуть дослідження та визначать найбільш актуальні потреби. Як зазначають у ГО, проєкт буде враховувати запити місцевої спільноти та підкреслюватиме автентичність вибраної локації.

Простір створюватимуть разом із авторами заявки протягом 2022 року. Після цього функціонування та розвиток простору буде підтримувати місцева спільнота. Подати заявку можна до 30 січня 2022 року.

Читайте також: Бібліотеки Дніпропетровщини отримали понад 30 тис нових книг

Stage — один із проєктів Kultura Medialna. Фото: сайт Kultura Medialna