Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі залучають молодь до волонтерства: у одному із закладів позашкільної освіти розмалювати тубус гаубиці

Патріотичне виховання дітей і молоді та розвиток волонтерського руху у Дніпрі: таке доручення було поставлене міським головою Борисом Філатовим департаментам міської ради.

Дар’я Біла, що є черговою по місту цього дня, приїхала, аби проінспектувати, як виконується це доручення у одному з закладів позашкільної освіти.

Там сьогодні розписували петриківським орнаментом тубус до порохового заряду легендарної британської гаубиці «777», що пізніше буде віддано за донат на допомогу армії та військовим.

Так, за витвори декоративно-ужиткового мистецтва з уламків від ракет, декоративних “їжачків”, тубусів ручної роботи, снарядів та гільз департамент молодіжної політики з початку повномасштабного вторгення вже зібрав понад 200 000 грн на допомогу військовим та армії.

«Говорячи про розпис самих тубусів – це точно про патріотичне виховання і про волонтерський рух, тому що патріотичне виховання невід’ємна складова формування державності. З дітками меншими роблять малюнки, привітання, листівки нашим захисникам, плетуть обереги, браслетики, створюють ляльки-мотанки. З дітками, які старші, вже можна про знаряддя серйозніше говорити, ми їх залучаємо до розпису або тубусів менших з-під мін або от таких» – поділилася Дар’я Біла.

«Спочатку були думки, що як таке можна розмальовувати – це відлуння війни, це воно несло смерть. А потім якось звикла з думками, що вона вже пуста, і якщо вона несла смерть, то тільки нашому ворогу!» – поділилася вихованка КПНЗ «Центр Художньої та естетичної творчості учнівської молоді» ДМР Волошенко Наталія.

Читайте також: Дніпряни під час толоки прибрали подвір’я на Воскресенській