Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі за проєктом “Бюджет участі” оновлять відділення для дітей з інвалідністю

«Зробимо сучасний простір для особливих дітей» – назва проекту “Бюджету участі”, який цьогоріч став переможцем. В медико-соціальній групі проект став абсолютним лідером. 

Юлія Шарай, авторка проєкту: «Це трохи з нашого проекту. Это идут интерактивные столики, на них будут игрушки, поменяются шкафчики в каждой группе на новые».

Розвиваючі іграшки, телевізори для кожної групи, нові меблі, зволожувачі повітря, проектор та мильні бульбашки. Чергова перемога у “Бюджеті участі” принесе радість особливим дітям. Завдяки небайдужим дніпрянам, оновлять відділення денного догляду для дітей з інвалідністю.

Юлія Шарай, авторка проєкту: “Ми з батьками вирішили, що ми також можемо взяти участь у “Бюджеті участі Дніпра”. І ми звернулися до Тетяни Валентинівни, тобто вона дала згоду, ми розробили такий проект і подали його”.

Раніше подібні проекти конкурували у групі муніципальних, й отримати перемогу було складно. Нині ж у “Бюджет участі” додалася нова категорія – медико-соціальні проекти.

Владислав Соловйов, представник департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міськради: «Щодо проекту 325, який став переможцем у голосуванні та буде найближчим часом реалізовано: його підтримала досить велика кількість мешканців міста – 2753 мешканця міста проголосували за цей проект. Це є таким рекордом у цієї групи проектів, тому бачимо, що актуальність дуже велика та попит є на такі проекти».

Відділення денного догляду для дітей з інвалідністю надає послуги догляду дітям, які цього потребують. Працюють три групи, в яких обслуговуються діти від 3 до 18 років. Музичні заняття, лікувальна фізкультура та масаж.

Тетяна Литвин, заступниця директора Дніпровського територіального центру соціального обслуговування в Новокодацькому районі: «Також в кожній групі працюють вихователі, є на сьогодні фахівець з соціальної роботи, також є сестра медична, яка постійно працює і контролює здоров’я наших дітей. Є лікар-педіатр, який також займається здоров’ям діток».

Сьогодні лише центр в Новокодацькому районі приймає дітей з усього міста, і створити якісні умови та доступний простір – дійсно перемога.