Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі з початку року відкрили 23 ЦНАПи

У Дніпрі триває забудова нових центрів з надання послуг. Що саме вони являють собою та які послуги будуть надаватись з’ясовували наші журналісти.

Відтепер містяни можуть отримати весь спектр необхідних їм послуг в одному місці. 

«Я приехала сейчас сюда и мне нужно оформить ID-паспорт. Чтоб я не бегала и не ездила по разным городам, я прихожу сюда. Уже пришла в этот ЦНАП на 2-й этаж и всё сделала. Это очень нужная вещь на сегодняшний день», — розказує Ольга Шумилова, відвідувачка ЦНАПу.

Завдання центру — зробити зручними та якісними надання соціальних послуг, таких як: отримання довідки з місця проживання, довідки про склад сім’ї, отримання паспорту, компенсаційних виплат та інші.

«Відповідно до чинного законодавства всі ЦНАПи нашої області вже надають послуги за документами в “Дії”. Тож тепер відвідувачам уже не треба таскати із собою папірці і можна залишити паспорт та водійські посвідчення вдома», — пояснює Іван Начовний, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

Найбільший ЦНАП міста розташований Слобожанському проспекті, 8. За проханням дніпрян відкрили відділ у торгівельному центрі «Нео Плаза» на другому поверсі. Для більшої зручності облаштували й дитячі куточки

«Мерією було прийнято рішення відкрити відділ ЦНАП Правобережний у більш зручному та оновленому приміщені. І ось ми працюємо в такому гарному приміщені вже 45 днів. За цей період нас відвідало приблизно 15 тис осіб», — каже Олена Огієнко, керівниця ЦНАПа.

Загалом від початку року відкрито 23 відділення. За планом залишилося 6. Дніпровська область вважається лідером серед інших міст України. На наступний рік в бюджеті закладено 250 мільйонів на ЦНАП-субвенцію.