Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі з’явилась патріотична арт-мозаїка «Крокуємо до перемоги»

«Крокуємо до перемоги». Таку назву отримала патріотична арт-мозаїка, яка з’явилась у Дніпрі. Більше двох тисяч картин українських дітей, присвячені темі космосу, об’єднали і створили патріотичну мозаїку. 

«Це наліпки у трьох кольорах. Дітки клеють їх у відповідних місцях. І коли всі заліплять, малюнок — він буде готовий».

Майстер-класи, лекції та створення мозаїки своїми руками. ГО «Асоціація Ноосфера» організувала для дітей ціле свято в одному з парків Дніпра. Альона з Ольгою теж долучилися до заходу.

Альона та Ольга Білоусова, учасники заходу: «Мені подобається розмальовувати. Я прийшла сюди, щоби щось сконструювати. Вони провели рік навчання онлайн у Дніпрі, не працювали школи. І вони нудьгують за таким живим спілкуванням, бо завжди спілкуватись у Zoom – для дітей це важко. Я вважаю, що добре, що таке роблять».

У співпраці з відомим французьким стрітартером Seth дітлахи створили патріотичну арт-мозаїку. Вона отримала назву «Крокуємо до перемоги» і складається з 2404 малюнків українських дітей.

Ольга Ясиницька, PR-координаторка ГО «Асоціація Ноосфера»: «Одна з наших ініціатив — це конкурс дитячого «космічного» малюнку. І саме з робіт цих учасників створена ця мозаїка, яка експонується у парку Гагаріна, а також представлена в онлайн версії на сайті».

За основу мозаїки взяли відомий мурал художника «Україна в дії».

Ольга Ясиницька, PR-координаторка ГО «Асоціація Ноосфера»: «Цей мурал він створив у квітні 2022 року, щоб нагадати світові про те, що в Україні йде війна. Тоді навіть один з принтів цієї мозаїки подарували президенту Франції. На муралі зображена маленька дівчинка, яка несе прапор України і топче ворожі танки».

Роздивитись усі дитячі космічні малюнки, з яких складається мозаїка, можна до кінця літа у дніпровському Gagarin Park.

Читайте також: Борис Філатов: може, варто лікарям лікувати, а депутату Сергію Риженку згадати про процедури прийняття земельних рішень?