Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі з’являться вулиці Героїв рятувальників та архітектора Пєтрова: Борис Філатов про дерусифікацію

На найближчій сесії Дніпровської міської ради збираються перейменувати ще 20 топонімів. Про це в ефірі телемарафону «Інформоборона» на телеканалі ДніпроTV повідомив міський голова  Дніпра Борис Філатов.

Він розповів про плани стосовно демонтажу пам’ятників, пов’язаних з державою-окупантом.

«Если делать правильно, взвешенно, то надо это делать по закону. В городе порядка 195 таких памятных знаков и все они внесены Минкультом в соответствующие охранные списки. Естественно, если мы начнем все их убирать самостоятельно, это попахивает вандализмом и влечет за собой уголовную ответственность», – зауважив Борис Філатов.

Тому, за його словами, відповідні міські служби звернулися до Міністерства культури, щоб воно дало оцінку пам’ятникам та особливо одіозні виключило з числа пам’яток культурної спадщини.

При цьому мер Дніпра зазначив, що оскільки в суспільстві є запит, то назріла необхідність ухвалення парламентом відповідного закону не лише про декомунізацію, а про «деколонізацію, деімперіалізацію, дерусифікацію».

«При этом процесс продолжается, идет дерусификация улиц, и на ближайшую сессию мы будем опять выносить порядка 20 наименований. И у нас в городе появится улица «Героїв рятувальників» в честь наших сотрудников ДСНС», – розповів Борис Філатов.

Крім того, він повідомив, що вже прийнято рішення назвати одну із вулиць Дніпра на честь архітектора Пєтрова, який був одним із засновників архітектурної школи Дніпра.

«Мы движемся, но движемся в рамках закона и чтобы не будоражить общественное мнение. Решения, которые мы примем, будут взвешены и максимально учтут интересы территориальной громады», – наголосив очільник міста.

Читайте також: “У місті все в порядку, все стабільно” – Борис Філатов