Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі взяли на перевірку якість води на пляжах

На пляжах Дніпра та по області взяли проби води для визначення наявності у ній небезпечних мікроорганізмів та забруднень. Про це повідомляє  Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

На фізико-хімічні показники досліджено 8 проб води, з них 3 (37,5%) нестандартні, проведено 80 досліджень, з яких 8 (10 %)  не відповідають нормативам.

“Станом на 10.06.2022 року у воді водоймищ  в межах офіційних пляжів на території області збудники інфекційних захворювань не виділялись. Серед фізико-хімічних показників виявлено відхилення від нормативів  за сольовим складом води та сухому залишку  –  у воді р. Самара в межах дитячого пляжу м. Новомосковськ  та у воді річки Вовча в межах міського пляжу м. Павлоград. Але значення цих показників  є характерними і сталими для вказаних  водоймищ протягом багатьох років”, – йдеться у повідомленні.

Враховуючи ситуацію на території Дніпропетровської області, пов’язану з воєнним станом в країні, а також з метою профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань серед населення, відпочивати та користуватись водними об’єктами необхідно лише в дозволених місцях, в межах спеціально обладнаних  пляжів та місць відпочинку при відсутності заборон місцевих органів влади та дотриманні всіх  правил безпеки.

Читайте також:
Українцям значно полегшать розмитнення електрокарів