Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі випускники курсів перекваліфікації роблять пряники для захисників

Новий фах за два тижні! Дніпро залишається лідером із залучення до перенавчання безробітних ВПО за актуальними на ринку праці спеціальностями. Вже вдруге з таких курсів випускають професійних кондитерів, піцайол, касирів, продавців та кравців. Новоспечені спеціалісти організували благодійну акцію — випекли та розписали патріотичні пряники для наших захисників. 

Тетяна приїхала до Дніпра три місяці тому. Раніше вчителька української мови, а зараз – професійний кондитер. У Дніпрі жінка пройшла курси в межах проєкту працевлаштування через перенавчання. І зараз разом з новими колегами робить пряники для наших захисників.

Тетяна Нехороша, майбутній кондитер, переселенка: «Ми б хотіли передати ці пряники нашим захисникам, а з ними нашу любов, душу, емоції. Ми дуже вдячні за те, що роблять за нас хлопці. Тому це такі патріотичні прянички, щоб їм було легше».

Після курсів у Дніпрі вже з’явилося 17 нових кондитерів. 

Ганна Пасько, майстерка виробничого навчання Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу: «Мені дуже пощастило з дівчатами, вони настільки прийшли мотивовані… Програма дуже мала — 15 днів — це дуже мало, щоб навчити цій професії, але вони навчилися…»

Окрім кондитерів, на курсах можна було навчитися на піцайолу, касира, кравця та продавця. Це вже третій випуск. Цього разу курси пройшли 72 людини.
На них вже чекають роботодавці, які тісно співпрацюють з інспекцією з питань праці.
Дізнатися більше про курси та нові вакансії у Дніпрі можна на офіційній сторінці інспекції з питань праці.

Читайте також: 18 університетів та громадських організацій Дніпра відвідали конгрес Української студентської ліги