Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі випікають дизайнерські торти

Нещодавно містяни почали активно репостити креативні торти одного з кондитерів Дніпра. Десерт у вигляді української каструлі з борщем привернув увагу навіть прихильників здорового харчування. До речі, для противників цукру також є альтернатива…

Ажіотаж навколо своєї роботи Дмитро спостерігає не вперше. Дизайнерський підхід – справа усього його життя. Ще з дитинства він готував солодощі із мамою. А у роботі використовує бабусину скалку.

Дмитро Нікіфоренко, кондитер: «Скажу сразу: не каждый кондитер сможет приготовить. По одной простой причине – потому что не так просто научиться рисовать. Даже на бумаге не так просто научиться рисовать, а научиться рисовать на торте или что-то лепить из торта – это не так просто, как многие думают».

Сам Дмитро вчився шляхом спроб та помилок. Виготовлення такого торту, як «український борщ», займає півтори доби. Та на досягнутому досвіді кондитер не зупиняється. Для нашої знімальної групи Дмитро створив шмат сала до свого борщу.

«Я стремлюсь к тому, чтобы открыть где-то свою маленькую студию, и будут люди ко мне приходить или работать со мной».

Кондитерські вироби – це не завжди калорійно. Випічка від адептів «правильного харчування» підійде для противників цукру й лактози.

Любов Бочарова, кондитерка-аматорка: «Пп рецепты заменяют всё – и сахар, и продукты животного происхождения, и глютеновую муку, потому что у многих людей есть аллергия на глютен. Вот у меня, к примеру, миндальная мука и рисовая. Это отличная замена».

Ще одна відмінність між звичайними солодощами й так званими «правильними» виробами – ціна, адже заміна звичних продуктів коштує значно більше.

Любов Бочарова, кондитерка-аматорка: «Сейчас я смешала лён с водой, муку льна. Это используется как заменитель яиц в веганских десертах. Он помогает скреплять всю массу и выполняет роль яиц. Сейчас нужно дать ему настояться 10-15 минут и дальше будем объединять всю остальную массу».

Любов цього разу приготувала торт з карамелізованою грушею та мастикою із сиру «Маскарпоне». Все це – на засадах правильного харчування. Загалом, ми вважаємо, що нічого не може завадити, коли душа бажає солодкого. Асортимент кондитерських виробів нині існує на будь-який смак.