Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі викрито підпільний осередок «партії шарія», який планував масові заворушення в регіоні

Служба безпеки запобігла спробам розхитування внутрішньо-політичної обстановки на Дніпропетровщині. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У результаті контрдиверсійних заходів у Дніпрі вдалося попередити протиправну діяльність регіонального «відділення» забороненої «партії Шарія».

У ході обшуків у приміщеннях прокремлівського осередку виявлено інструкції з алгоритмом дій щодо провокації масових заворушень під час громадських заходів.

Також зловмисники готувались до проведення вуличних акцій на підтримку російських окупантів у разі наближення лінії фронту або захоплення регіону.

Крім цього знайдено «угоди» представників партії про нерозголошення інформації щодо своєї підривної діяльності проти України.

За даними слідства, заборонений партійний осередок організував виходець з Донеччини, який прибув до Дніпра під виглядом переселенця.

Перебуваючи на постійному зв’язку з представниками шарія, які переховуються за кордоном, він облаштував підпільне відділення «політсили» у власному помешканні.

Для конспірації він контактував виключно з «перевіреними» особами і максимально приховував адресу свого проживання.

У результаті слідчо-оперативних дій правоохоронці також виявили у помешканні організатора «підпілля» склади з ворожими виданнями, листівками та фінансову «звітність» щодо витрат на антиукраїнську діяльність.

Наразі вилучені матеріали направлено на експертизу.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення винних до відповідальності.

Читайте також