Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі виготовляють консерви для військових на передовій

Підприємці Дніпра активно допомагають армії. Чисельні місцеві підприємства перепрофілювались на виготовлення речей та їжі для потреби Збройних сил.

Антон та його колеги щодня тушкують сотні кілограмів м’яса для військових. Від першого дня війни вони допомагають армії щосили. Спочатку готували для місцевих військових та переселенців. Зрозумівши, що цього для них замало, перепрофілювались та почали готувати тушонку для передової.

Антон, бренд-шеф мережі ресторанів Confetti: «Изначально наши поставщики очень помогли, передали полтонны мяса. Мы переработали где-то полторы тонны своего мяса. Потом нам начали активно помогать волонтёры. Находили мясо, привозили нам сюда. Баночки мы первые партии покупали. А сейчас тоже помогают люди. Кто может, приносит баночки, мы просим именно под закрутку, от 0,5 до литровых».

Отримане м’ясо розморожують і перевіряють на якість та свіжість. Після цього відправляють на обробку.

«Здесь у нас отвалочный цех. Здесь размороженную курицу четвертуют и подготавливают для мариновки в специях».

Розібрані частини обсмалюють, миють і відправляють у наступний цех.

Антон, бренд-шеф мережі ресторанів Confetti: «Здесь мы её маринуем в специях – зира, сухой чеснок, лавровый лист и соль. Далее девочки раскладывают это всё по банкам от 0,5 до 3,5».

Наповнені банки відправляють до спеціального апарату, де і відбувається тушкування. Ті, що не вміщуються, варять у великих каструлях. Три години – і тушонка готова.

«Здесь заканчивается процесс производства. Девочки достают банки из пароконвектомата, и ещё кипящую банку, в которой варится тушонка, они протирают и плотно закручивают, чтобы создать вакуум».

Щодня тут виробляють близько 300 кілограмів тушонки, яку везуть до захисників на передову. Кухарі кажуть, робота тилу значно наближає українське військо до перемоги.

Антон, бренд-шеф мережі ресторанів Confetti: «Украина победит, я считаю, только потому, что мы вместе – сила».