Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі вибухнув скандал через пса у магазині

Чвари через пса у булочній. На житловому масиві Тополя-2 у Дніпрі безпритульний пес часто відвідує пекарню та місцеві магазини. Його підгодовують там самі жителі району. Однак, невдоволені цим фактом дніпряни у соцмережах розгорнули скандал. Хто залишився на боці собаки, а хто – за санітарні умови?

Безпритульний пес у булочній. Цим постом у фейсбуці поділилася дніпрянка Айгуль Алексєєва. Вона заявила, що собаці в пекарні не місце, мовляв, – це повна антисанітарія. На що отримала шквал коментарів.

Часом безхатько зайде в магазин і гірше за будь-якого собаку амбре… і що? Його теж випхати? Що вас так дратує? Що це собака? Антисанітарією ви тільки прикриваєтеся, вас просто дратує цей пес. Мені вас шкода… ви нещасні, дуже.

-Пекарні – це не місце для обігріву безхатьків і собак! Крапка!
-Я б перестала купувати, якби вони вигнали собаку! А так респект закладу. Молодці!

Вирушаємо до тої самої пекарні. Дорогою питаємо у жителів Тополі, як вони ставляться до такої ситуації?

Людмила Кірічата, дніпрянка: “Это не очень хорошо, но вообще я собачник и я люблю собак. Это же, наверное, люди пропустили. Не просто так дверь была открыта. Поэтому, в любом случае, люди виноваты. Должны подкармливать на улице. В булочной – однозначно нет.

Тетяна, дніпрянка: “Моё мнение: бездомным нельзя заходить в магазины. Там же люди, антисанитария. Не надо их пускать, пусть подкармливают их в другом месте, но не в магазине”.

Валентина Іванова, дніпрянка: “Я считаю, что бездомных нужно в приюты. Там позаботятся. Так не годится. Вот мне нечего дать, она подошла, у меня ничего нет ей дать”.

Адміністратори закладу запевняють: пса впускають самі люди, та вони не проти таких гостей, коли ті поводять себе чемно.

“Мы ее не прогнали. Она зашла в магазин, начала лаять. Мы её выгнали, потому что она гавкает в магазине”.

Тож як бути безпритульним тваринам, які блукають біля магазинів у пошуках їжі? Чи варто власникам пускати їх всередину? На думку зоозахисників, українці до такої підтримки просто не готові.

Ірина Комісаренко, представниця координаційної ради зоозахисних організацій Дніпра: “Наша страна еще к этому не пришла. То есть в цивилизованных странах это давно считается нормой. Никого там не удивишь кошкой в ресторане либо собакой в торговом центре. В той же Турции собачек пускают погреться и в гипермаркеты, и в продуктовые магазины, и помогают им пережить непогоду, морозы”.

Зоозахисниця твердить, що толерантне ставлення до тварин – це показник менталітету країни. Тому допомагати безпритульним тваринам не просто варто, а й необхідно. Однак, доглядати та підгодовувати чотирилапих, згідно з законом, можна лише на вулиці або у притулку для тварин.