Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі вводиться заборона на вилов раків

У Дніпрі та області, а також по всій Україні з 20 серпня вводиться заборона на вилов панцирних, повідомляє Дніпро Регіон.

У цей період раки линяють, тому ловити їх не можна. 

«Коли рак вразливий, по-перше, його в їжу неможливо приймати. Він неїстівний у цей час, м’який панцир. Треба дати раку все-таки провести линьку свою, щоб він зміцнів і був доступний», — сказав іхтіолог Володимир Дорожко.
 
 
За словами біологів, раки потрібні річкам, щоб очищувати водойми від біологічних відходів. Вони їдять мертву рибу, личинки комах та водорості. Аби уникнути різкого зменшення популяції, заборону на вилов вводять майже на місяць – до 15 вересня.
 
 
«680 гривень — це той максимальний штраф, який сплатить правопорушник, якщо він буде в цей період виловлювати раків. Це при умові без урахування збитків, які нанесе він. Передбачені збитки 25 гривень 50 копійок за кожного рака. Наші інспектора будуть перевіряти усі без виключення водоймища в області», — сказав заступник начальника обласного управління держагентства рибного господарства Юрій Хорульський.
 
Рибоохоронний патруль буде проводити щоденні рейси по виявленню порушників. Торік під час перевірок спіймали 22 браконьєрів, які загалом виловили 6,5 тисяч раків, завдавши збитків на пів мільйона гривень.