Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі вшанували пам’ять студентів, які загинули внаслідок російської агресії

Дипломи, які ніколи не видадуть. На Європейській площі в Дніпрі вшанували пам’ять студентів, які загинули внаслідок російської агресії. Виставка стартувала в символічні дати квітня — час проведення студвесни. В середмісті розмістили фото студенів, а поруч дипломи, які вже ніколи не побачать своїх власників.

З хвилини мовчання розпочалося відкриття виставки, присвяченої вшануванню пам’яті студентів, що загинули під час війни. Експонати — світлини студентів поруч з дипломами, які вони вже ніколи не отримають. На одному з таких Денис Ковач, який з початку повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ.

Олена Ковач, мати Дениса Ковача: «У перший день, 24 лютого, він приїхав вранці і сказав: «Мама, мене поки ніде не беруть, але я йду, я дома сидіти не буду. Він робив і за кордоном, він був скрізь. Але сказав, що більше ніж Україна, мені більше нічого не заходить. Він жив Україною, в нього перше — завжди була Україна».

Усього на виставці представлено 9 історій студентів з вищих навчальних закладів Дніпра.

Марія Волошина, менеджерка Молодіжного центру Дніпра, заступниця голови ГО «Студентство Дніпра»: «Це дипломи, які вони могли б отримати. Є декілька людей, що вже випускалися та були магістрами. Вони мали отримати цей диплом, саме з цією темою, якою вони були. Але, на жаль, там не вистачило буквально пару тижнів — прийти на випуск в гарному платті та отримати цей диплом. Деякі є першокурсниками, і це ті дипломи, що вони не отримали. Є одна людина, що навчалася в аспірантурі».

Ініціатори виставки, ГО «Студентство Дніпра», розповіли: окрім студентів, на виставці згадується і про викладачів.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «Також сьогодні в нас є два дипломи невідомим — невідомому викладачеві, невідомому студенту. Тому що війна триває, багато людей зниклих безвісті, велика кількість невстановлених, які загинули. І ми з великим жахом усвідомлюємо, що ця кількість портретів може збільшитись. Тому так символічно тут знаходяться два невідомих портрети».

Протягом двох тижнів виставка подорожуватиме вишами Дніпра.

Читайте також: Школяр з Дніпра створив екологічний біополімер — заміну поліетилену