Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

У Дніпрі вшанували пам’ять героїв Небесної сотні. Понад півтисячі дніпрян з прапорами, квітами та жовто-блакитними стрічками прийшли на алею Героїв Небесної сотні, аби вшанувати пам’ять загиблих патріотів. Минуло вже три роки з тих жахливих подій на Майдані у Києві та на вулиці Інститутській. Тоді у боротьбі за ідеали демократії та за європейське майбутнє України загинули 106 людей.

«З 18 по 20 число було вбито кращих представників нашої великої української нації, кращих майданівців, кращих патріотів», – говорить громадський діяч Віктор Романенко.

Аби згадати тих, чиє життя обірвалося в час найкривавіших протистоянь під час Революції гідності прийшли волонтери, бійці АТО та просто небайдужі містяни. Люди принесли десятки українських прапорів. Всі, хто прийшов сьогодні на алею впевнені: гідність, свобода, Україна – для тих, хто стояв на Майдані були не просто словами, а сенсом життя.

Тамара Мудрак – одна з тих, хто був на Майдані. Каже: залишатись осторонь було неможливо, потрібно було виборювати майбутнє країни, своїх дітей, відстоювати свою честь та гідність. Жінка згадує, про те, що буде штурм їх попереджали кожного дня.

«О четвертій-п’ятій годині до нас заходили ті, хто керував штабом Майдану, і попереджали, щоб медики були готові. Ми готували бинти, зеленку, різні ліки і ми по черзі чергували», – пригадує Тамара Мудрак, яка була на Майдані.

Дніпряни впевнені: забути подвиг тих, хто став на захист України – не можна. Адже Герої Небесної сотні боролися да добробут та процвітання нашої країни.

«Їхній подвиг має бути прикладом нам всім. Я хотів би, щоб ми, зважаючи на їх приклад, мовчки робили ту роботу, покращували сьогодення, робили все, що залежить від кожного з нас», – говорить керівником дніпровської патрульної поліції Володимир Богоніс.

Лише до добу 20 лютого чотирнадцятого року загинуло 45 активістів столичного Майдану. Вони завжди будуть жити у пам’яті українців.

Оксана Онищенко