Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі вшанували пам’ять Героїв Крут

Україна 29 січня вшановує пам’ять Героїв Крут. У Дніпрі представники міської та обласної влади, силових структур, молоді поклали квіти до пам’ятника Дмитру Яворницькому. 

Делегацію від міста очолив заступник міського голови Костянтин Цепенніков.

Битва під Крутами – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії України.

«Ми повинні пам’ятати ці події. Тих молодих курсантів, які загинули під Крутами. Вони виграли для нашої держави найважливіше — час. Нині ці події відгукуються, бо наші війська відбивають навалу росіян у цій Великій війні. Коли студенти не йдуть на навчання, а стають на захист України», — каже студент, представник молодіжної ради Дніпра Сергій Новиков. 

Нагадаємо, 29 січня 1918 року загін із українських студентів намагався зупинити більшовицький наступ на Київ. Бій тривав кілька годин і завершився великими втратами для більшовиків. Українським бійцям вдалося на кілька днів зупинити просування більшовицьких військ до Києва. 

Бій під Крутами надав час уряду УНР укласти Берестейський договір з країнами Четверного союзу. УНР була визнана як самостійна держава, а її армія отримала підтримку німецької та австро-угорської армій у боротьбі з більшовиками.

Читайте також: Медзаклад Дніпра, у який торік 26 травня окупанти поцілили ракетою, вже має нове приміщення