Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі врятували 2-річного хлопчика, який проковтнув магніти

За словами лікарів, дитині дуже пощастило, що батьки вчасно звернулися до медиків, тож ускладнень вдалося уникнути.

Як повідомляють у Дитячій обласній лікарні, батьки звернулися до лікарів та розказали, що в їхнього 2-річного сина болить живіт. За їхніми словами, біль з’явився через 3 дні після того, як хлопець погрався магнітним конструктором. Лікарі запідозрили, що він міг проковтнути магніти та одразу відправили його до операційної.

Протягом декількох годин дві команди хірургів та ендоскопістів діставали магніти з його кишківника. Вони встигли розповсюдитися на різні рівні кишківника, що ускладнило операцію. Протягом наступних 5 днів малюк разом із батьками знаходився у реанімації, після чого його перевели до відділення невідкладної хірургії. 

Завідувач відділення ендовідеохірургії Сергей Коваль зазначає, що дитині дуже пощастило — батьки вчасно звернулися до лікарні, тож злипання стінок кишківника вдалося уникнути. Маленькі деталі встигли продірявити кишківник, а деякі уражені ділянки почорніли від стискання магнітів.

Наразі стан пацієнта поступово відновлюється, але попереду на нього чекає доволі довга реабілітація з відновлення функціоналу кишківника.

Читайте також: У Дніпрі медики допомогли дитині, яка проковтнула палочку від чупа-чупсу