Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі впроваджують дистанційне навчання для дошкільнят

Дитячі садочки незабаром онлайн! У Дніпрі впроваджують дистанційне навчання для дошкільнят. У зв’язку з чим таке нововведення?

«Ми будемо працювати у google додатках, а саме — це створення google-акаунту».

Марія Пінчукова викладає інформатику і допомагає вихователям дитячих садків опанувати для роботи онлайн-інструменти.

Марія Пінчукова, вчителька інформатики: «Взагалі, розповідаємо, що таке google-клас, що з ним робити, як додати своїх учасників, як взагалі налагодити процес спілкування між батьками та своїми вихованцями».

Освітню толоку «#Дошкілля: Education_weeks» проводять у чотирнадцяти закладах Дніпра. А саме, майже для півтори тисячі вихователів розпочали методичні тренінги. Це стане в нагоді вихователям дитсадків, які незабаром почнуть дистанційне навчання.

Микола Кузічев, консультант інформатичної галузі центру професійного розвитку «Освітня траєкторія»: «У кожному закладі буде дві групи по 25 вихователів. І тренери в кожній групі, і допомагають вчителі-предметники, які своїх учнів навчають в classroom і в zoom конференціях».

Технічне супроводження надають фахівці комунального підприємства «Інфо-Рада Дніпро».

Альона Чуєва, директорка комунального підприємства «ІНФО-РАДА-ДНІПРО»: «Ми встановили дуже чудові професійні точки доступу «Ганстріми», які зможуть охопити, надати безперебійний інтернет для великої кількості викладачів, які тут будуть присутні і навчатися».

Робиться це в інтересах безпеки городян. А після тренінгів вихователі зможуть безперебійно проводити онлайн-зустрічі з дошкільнятами та батьками.

Наталія Федотова, вихователька дошкільної освіти: «Ми ще не мали змоги працювати в закритому режимі. Ми спілкувалися безпосередньо з дітками, очно. Зараз ми маємо тільки опановувати, ми тільки набуваємо навичок спілкування онлайн».

Тренінги проводитимуть щочетверга впродовж двох тижнів. За необхідністю їх подовжать.