Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі впорядковують фасади історичних будівель

З кінця 2021 року у Дніпрі почали налагоджувати систему, яка має попереджати порушення при облаштуванні історичних будівель. Зокрема, у місті почали робити паспорти фасадів та налаштували реєстр порушень. Про це повідомив головний художник Дніпра Сергій Білий.

Крім того, з 21 лютого почнуть роздавати порушникам інформаційні листівки. На думку головного художника, це допоможе налагодити комунікацію між владою та власниками фасадів.

“Жителі, які мають порушення на фасадах, часто не розуміють, що їм потрібно зробити, і сприймають вимоги інспекції вкрай негативно. Однак після спілкування не чиновницькою мовою і пояснень, навіщо це все необхідно, ставлення змінюється: приходить розуміння та виправлення фасаду! Тому налаштувати зрозумілу комунікацію між міською владою та жителями дуже важливо”, — пояснює він.

У листівці власникам пояснять, які можливі вимоги вони порушили та в які терміни їх треба усунути. Серед можливих порушень — самовільно встановлені кондиціонери, латкове утеплення чи засклені балкони. Також тут будуть QR-коди з посиланнями на паспорт фасаду, з якого можна дізнатися про його первинний вигляд.

Впорядкування почали з вулиць Липинського та Харківської.

Читайте також: У Дніпрі на території метизного заводу з’явиться житловий комплекс