Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі ВПО отримують всебічну підтримку міськради, – черговий

У Дніпрі з 14 жовтня цього року працює хаб для ВПО «Мелітополь Саме тут. Дніпро». Він надає гуманітарну, юридичну та інформаційну допомогу мешканцям Мелітополя, які через окупацію рідного міста були вимушені шукати новий дім. 

«На сьогодні в Дніпрі зареєстровано майже 1 тис. ВПО з Мелітополя. Серед них 290 це діти. Ми намагаємось закрити всі потреби, які в них виникають після приїзду до нового міста. Це гуманітарна допомога, безкоштовні юридичні консультації, медичні послуги тощо. Зараз ми робимо акцент саме на соціальній адаптації людей до життя в нових реаліях. Намагаємось допомогти з пошуком роботи, проводимо різноманітні тренінги», – розповіла Олена Сінчура, координаторка відкритого простору «Мелітополь Саме тут. Дніпро».

Аби перевірити роботу хабу, до нього завітав черговий по місту Андрій Пономарьов.

«Близько 60 % ВПО, які приїхали до Дніпра з Мелітополя, вже офіційно працевлаштовані. З них 35 – 40 % з новою роботою, решта працює на своїх релокованих підприємствах, у місцевих адміністраціях, сервісних центрах та комунальних підприємствах.  Ми побачили, що робота хабу гарно налагоджена. Він активно співпрацює з гуманітарним департаментом, департаментом соціального захисту тощо. Ми завжди готові в разі потреби підставити плече та надати потрібну допомогу», – зазначив Андрій Пономарьов, директор департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур ДМР.

Хаб «Мелітополь Саме тут. Дніпро» розташований на пл. Вокзальній, 1. Отримати консультацію можна за телефоном: (068) 263-99-65 або через лист на офіційну електронну  пошту закладу – ddniproprostirdopomogi@gmail.com.

Читайте також: Безпека на першому місці: черговий по місту перевірив найпростіше укриття на проспекті Слобожанський