Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі вперше відсвяткували Китайський Новий рік

Чайна-таун у Дніпрі. Вперше в історії місто святкувало Китайський Новий рік. Вихідними вулиця Барикадна перетворилася на справжній китайський квартал. Протягом двох днів тут можна було зануритися в атмсоферу східного новорічного свята, скуштувати смаколики та взяти участь у майстер-класах.

Червоні ліхтарі, східна музика та літаючий дракон. Вихідними вулиця Барикадна перетворилася на мініатюрний Чайна-таун у Дніпрі.

Наталя, відвідувачка Чайна-тауну: “Я сама очень люблю разные кульутры, люблю путешествовать. В Китае еще не была, вот поэтому, думаю, пойду, посмотрю Китайский Новый год. Очень дракон понарвился, так впечатляюще… Вообще, красиво все так, атмосферно, прямо чувствуется, как в Китае прямо. Я считаю, что идея праздника хорошая”.

Фуд-корти з автентичною китайською їжею, майстер-класи зі сіхдної каліграфії, китаської мови та культури. Ідейні натхненники свята намагалися максимально занурити дніпрян в атмосферу святкування Китайского Нового року.

Денис Жаткін, співорганізатор свята: “Это очень якро и масштабно. Во всем мире больше полтора миллиарда человек празднует этот праздник. Он сам по себе наполнен традициями и он сам по себе проходит очень ярко, красиво, красочно. Само мероприяие мы готовили где-то два месяца. Міськрада нас позвала к себе, сказала, почему бы это не сделать на весь город, масштабно, классно”.

Організатори говорять, протягом двох днів намагалися повністю занурити дніпрян у китайську кульутру. Тому окрім вулиці Барикадної, святкування проходили в планетарії. Там мешканцям розповідали про китайську місію у космосі, а в історичному музеї працювала виставка, присвячена Азії.

Влада Миколюк, співорганізатрка свята: “Це золотий дракон, це відтвоорення сил добра, це значить, що добро перемагає і новий рік наступає. Ми виганяємо минулий рік з усім поганим, що там траплялось, і перемагає золотий дракон”.

Дніпро – мультиконфесійне місто, в якому немає суперечок щодо релігій та культур, додають у міськраді. І свято зустрічі Китайського Нового року – лише тому підтвредження.

Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради: “У Дніпрі дійсно можливі і будуть різні культурні івенти, які дійсно будуть привіблювати не тільки дніпрян, але й туристів з інших міст, а, можливо, і з інших куточків всесвіту. Тому цей захід ми розглядаємо, як такий можливий “туристичний магніт”. 

На гостей чекали китайський театр, вогняне шоу та чайна церемонія. У звязку із такими масштабними планами, вулиця Барикадна була непроїзною, але максимально привабливою для жителів і гостей Дніпра.