Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі волонтери влаштували свято для дітей-переселенців

Посмішка дітей – радість для батьків. У Дніпрі, в одному з будинків тимчасового прихстку, волонтери влаштували свято для малечі, якій довелося разом з батьками тікати від війни. 

Веселі та щасливі. Так виглядають незламні українські діти, яким довелося тікати від війни.

Аліна, переселенка з Новомосковська: “На нас впала бомба, 2 рази біля нашого дома впала бомба, хати розбили”. – “Тобі було страшно?” – “Мене батьки успокоювали, казали: “Все буде хорошо, Україна переможе”. Я паняла, що Україна переможе і заспокоїлась”.

Роза, переселенка з Новомосковська: “Там ракеты летали, бомбы кидали. Мама мне говорила: “Не бойся”. Она меня к себе обнимала, чтобы я не боялась”.

Аби відволікти дітей від страшних згадок бомбардування, волонтери влаштували для них невеличке свято з аніматорами, музикою, мильними бульбашками та смаколиками. Також небайдужі передали гуманітарну допомогу.

Марія Соколенко, волонтерка: “Мы просто увидели реакцию, как в доме престарелых людям это все понравилось, они были просто в шоке. И немножко люди забывают, что война, на пару минут хотя бы. И для детей это важно, чтобы у детей детство продолжалось. Потому что на детей тоже влияет, на психику, что происходит сейчас. И мы делаем так, что люди становятся счастливыми хотя бы на какое-то время. Хотим выразить огромною благодарность благотворительной группе Донвелл, которые за свой счет закупают все продукты и помогают людям в такое тяжёлое время”.

Матерям такий сюрприз для дітей – допомога і власний позитивний досвід.

Ольга, переселенка із Сєвєродонецька: “Детям очень нужно что-то такое. Это эмоции, во-первых, это отвлечения от того, что пережили многие детки. Некоторым, даже которые местные, все равно говорится о войне – это страшное время. Это очень важно, когда помогают, когда есть единство, когда есть где помощь искать”.

Будинок, в якому мешкають діти разом з матерями, існує вже більше року. З початку війни тут почали приймати і переселенців. Зараз серед мешканців майже півсотні людей, 18 з яких – діти. Допомогти тимчасовому прихистку можна не тільки фінансово. Люди також потребують їжі та засобів особистої гігієни. Надати допомогу ви можете за номером телефону, який побачите у сюжеті.