Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі водіїв автобуса навчатимуть коштом міжнародної організації

Від початку повномасштабного вторгнення рф багато спеціалістів різних галузей стали на захист держави. Не виключення й водії міських автобусів. Через брак кадрів порушується режим роботи транспорту. У Дніпрі для вирішення проблеми організували курси з навчання водіїв категорії D.

З початку повномасштабного вторгнення рф багато водіїв АТП Дніпра стали до лав ЗСУ та ТрО.
Місто потребує нових кадрів, оскільки не всі АТП мають достатню кількість водіїв відповідної категорії.

Іван Васючков, головний спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР: «Зараз особливо гостро стоїть проблема нестачі водіїв. Через це рейси, їм дуже важко виходити, особливо коли зупиняється електротранспорт і потрібно підсилювати багато автобусних маршрутів. Ця проблема сильно відчувається. Загалом якщо казати, по місту не вистачає близько 400 водіїв автобусів».

Загалом по області підприємства потребують 1500 водіїв. Тому коштом міжнародної організації у Дніпрі навчатимуть нових фахівців.

Тетяна Янушкевич, очільниця інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР: «Ми виступили з такою ініціативою: шукали автошколу, яка може здійснити навчання, щоб все було з ліцензіями відповідними, щоб була відома автошкола, щоб вона дійсно мала статус і змогу, матеріально-технічну базу задля того, щоб навчати цих осіб, які хочуть стати водіями з категорією D».

Термін навчання — 3 місяці. Майбутні водії матимуть змогу проходити навчання онлайн або ж наживо.

Микита Нем’ятий, інструктор автошколи: «Згідно законодавства ми їх навчаємо. Спочатку ПДР вони вивчають, потім вони у сервісному центрі здають іспити щодо ПДР, потім вони навчаються на водінні, потім вони здають іспит з водіння та отримують категорію D, котра дає можливість їм перевозити пасажирів».

Бути водієм з категорією D може будь-яка особа старше 21 року, незалежно від стажу водіння.