Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі військовослужбовця ЗСУ ставлять на ноги після поранення

Реабілітаційний центр Дніпра продовжує ставити на ноги наших захисників, аби ті, після важких поранень, змогли продовжувати повноцінне життя. Колишній айтівець із Дніпра після влучання ворожого дрону знову вчиться ходити завдяки реабілітологам.

Андрій долучився до війська ще у 2014 році у складі підрозділу Дніпро-1. Коли почалася повномасштабна війна пішов добровольцем в ТРО.

Воював на Донецькому напрямку. У грудні 2023 року отримав вже третє поранення. З дрону скинули снаряд.

“Дрони – найбільша проблема для військових. Це просто мене тільки перевели в ту частину, я був в іншій, командиром роти всі ці два роки. І там ми зробили дуже хороший захист. В цій новій частині, на жаль, цього зроблено не було, далеке позиціювання передових позицій від КСП батальйону, ну і тому подібне. Просто не пофартило і я попав під дрон”, – згадує він.

Чоловік переніс чотири операції. Залишилися ще три уламки в тазу, але лікарі не радять поки що їх видаляти – ризиковано.

Військовий у реабілітаційному центрі Дніпра вже пару тижнів. За цей час досягнув не аби якого результату.

“Реабілітацію очікував деяку таку совкову, магнітиками поводили на тому закінчили. Мене привезли в рікавері в Хмельницький лежачого, через місяць фактично я вже був на милицях, нога гнулася в мене на 20 градусів, зараз вже 110. Ну тут правда працюють на результат, позитивно налаштовані люди, для мене правда здивування”.

Результатом фізіотерапевти задоволені. Зараз виконують комплекс вправ з залученням тренажерів або гумових еспандерів.

“В нього все ще залишається обмеження рухів у колінному суглобі і зменшення м’язів нижніх кінцівок. Тому наша основна задача – відновлення м’язової сили і збільшення амплітуди для більш покращення якості ходи, тому що функція ходи в нього порушена”, – каже фізичний терапевт Михайло. 

Михайло каже, нині військовий ходить на милицях. Повноцінно ходити він зможе тоді, коли відновиться кістка.

У середньому весь процес реабілітації може займати від шести місяців до року. Якщо немає ускладнень. Але військовий робить усе, аби відновитися швидше.

У майбутньому Андрію доведеться ще проходити реабілітацію в домашніх умовах або за призначенням військової частини.

Читайте також: Черговий по місту відвідав водолазно-рятувальний загін у Дніпрі