Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі військові 128 бригади ТрО проводять рекрутингові зустрічі

Військові 128 бригади ТрО Дніпра проводять зустрічі з містянами, аби залучити охочих приєднатися до лав ТрО. А також розказати, що у війську потрібні не тільки штурмовики, а й політологи, психологи, кухарі та інші професії для забезпечення нормальної роботи військових.

У палаці дітей та юнацтва військовослужбовці 128 бригади ТрО Дніпра розповідають про службу у війську. Їх основна мета — залучити нових людей.

Військовий з позивним «Таксон» після важкого поранення перекваліфікувався та тепер має нову для себе професію. Нині не тільки воює, а й мотивує інших долучатися до бригади.

“Зі своєю рукою, яка не піднімається майже зовсім, багато в неї дій немає, я навчився літати, можу збирати дрони, можу бути техніком, можу бути пілотом. Тобто в армії це не обов’язково бути, як кажуть: “я по здоров’ю не можу”. Не всі на передовій, нам дуже потрібні зараз техніка. Люди, які вміють, знають, що таке паяльник, знають, що таке радіохвилі, ось ці нам люди зараз необхідні”, – зазначив війсковослужбовець 128 бригади ТрО “Таксон”.

Розповідали про тактичну медицину, вогневу підготовку та взагалі про те, що служба у війську це не обов’язково бути штурмовиком. Є й інші професії, наприклад, у сфері забезпечення.

“Дійсно цікаво, що краще звертатися не до військкомату, а ось саме в рекрутингові компанії, щоб людину направили саме за її фахом. Якщо вона може, бажає, хоче служити, щоб вона може це зробити якісно, а не просто, яка кудись потрапити”, – каже дніпрянка Ольга. 

Військові кажуть, такі заходи проводять не вперше. Якщо люди не до кінця розуміють, де б вони були корисні — їм це підкажуть військові.

“Ми б хотіли дати можливість, якщо ви готові, якщо вам це цікаво, то ви можете отримати і новий фах, і новий розвиток, і професійний розвиток, і нові спеціальності і водночас ви будете приносити величезну користь для власної держави”, – сказав начальник служби зв’язків із громадськістю 128 бригади ТрО Олександр Курбатов. 

На майбутнє планують у Дніпрі відкрити стаціонарні рекрутингові центри, де можна буде отримати усю необхідну інформацію про служби у бригаді.

Читайте також: Понад 1150 генераторів отримав Дніпро минулого року