Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відзначають 209-у річницю від Дня народження Тараса Шевченка

«Свою Україну любіть, любіть її… во врем’я люте, в остатню, тяжкую мінуту за неї Господа моліть». Ці рядки Тараса Шевченка прозвучали на покладанні квітів з нагоди Дня народження Кобзаря. Вшанувати українського поета зібрались представники міської влади Дніпра, активна молодь та громадські активісти.

Представниця міської влади та молодь Дніпра поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. Ввечері запланована зустріч, на якій будуть обговорювати творчість Кобзаря. Для молоді його постать стала символом національної самобутності.

Світлана Кривошей, голова Молодіжної ради Дніпра: «Це те, чому нас навчали, і це було першим таким прапорцем, котрий показав мені єднання українців, чому варто перейти на українську, чому варто вивчати нашу історію, чому варто знати хто ми є, хто ми такі і прагнути єднання у майбутньому».

Вже 35 років Іван Дремлюга вшановує Тараса Шевченка біля пам’ятників у Дніпрі. Сьогоднішній день – не виняток. Громадський діяч говорить, масована ракетна атака вночі не випадково припала на 9 березня.

Іван Дремлюга, голова Дніпропетровського товариства політичних в’язнів і репресованих: «Ми обурюємось, ми гніваємося. Хлопці наші тримають їх на фронті, і ми посилаємо їм від нашого гурту, від нашого товариства, від людей, які зібралися, привіт і щирі слова Тараса Шевченка про те, щоб вони не забували про нашу Україну, що українці їм допоможуть».

Після покладання квітів активісти читали улюблені рядки з поезії Тараса Шевченка.

Читайте також: У Дніпрі з’явилась нова пам’ятка архітектури