Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відновлюють стадіон та заклади освіти, які постраждали від ракетного удару 26 травня

Вибиті вікна, розтрощений паркан та побиті трибуни. У Дніпрі внаслідок ракетної атаки 26 травня, крім лікарні та ветклініки, ушкодило стадіон та освітні заклади. Вони розташовані поблизу епіцентру обстрілу. Комунальники і досі наводять лад на території.

«Я під час обстрілу був у себе в кабінеті. Ви бачите, що сталося. Де були жалюзі, склопакети, які знаходились там — вони всі посипалися до мого кабінету».

Керівник спорткомплексу Валерій Шило показує, якої біди наробило російське залізяччя на стадіоні. Повибивало вікна, потрощило трибуни та паркан. Чоловік стверджує: йому пощастило, бо за мить до вибуху він сидів біля вікна і дивом встиг відійти звідти.

Валерій Шило, директор КП «Водно-спортивний комбінат» ДМР: «Дуже багато скла, дуже багато пилюки, дуже багато бруду було. Слава Богу, що ніхто з працівників нашого КП не постраждав. Ніхто навіть осколкових поранень не отримав».

Кілька днів тут розбирали безлад, спричинений вибухом.

Ксенія Сушко, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР: «Це вже прибрано, доведено до ладу за вихідні дні, вивезено практично все сміття, все прибрано».

А це школа, що розташована неподалік лікарні, по якій вдарили російські терористи 26 травня.
Тут вибуховою хвилею винесло понад пів сотні вікон.

Ольга Томчук, директорка закладу освіти: «Ми о 10:20 почули звук ракети, що летить, і після цього пролунав дуже сильний вибух. Миттєво, в цей же час, був великий шум від скла, що розлетілося від вибухової хвилі».

Щойно замовкла сирена, комунальники негайно приїхали робити заміри й затягувати все плівкою. Невдовзі склопакети відновлять.

Читайте також: Ворог вдарив по Покровській громаді Синельниківського району, є загиблий, — Лисак