Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відновлюють пошкоджені через ракетні удари житлові будинки

28 червня через ракетний удар постраждали як приватні, так і багатоквартирні будинки. Комунальники вже майже завершили роботи по їх відновленню. Якими були наслідки обстрілу та що вже встигли відремонтувати?

В момент вибуху Євгеній знаходився на роботі. Про обстріл дізнався від матері, яка в той час знаходилася вдома, в сусідній кімнаті від тієї, куди влучили уламки.

Євгеній Сахнов, місцевий мешканець: «Был недалеко и слышал такие плотные, хорошие, ну буквально 3-4 километра отсюда. Слава Богу, что не был дома. На самом деле, говорю как есть. Меня набрали после взрыва, что в данный момент что-то с окном. Ну, я подумал, что-то из-за послеударной волны, вот. Но после этого еще минут через 10 меня набрали и сказали, что тут что-то серъезнее, потому что там везде снаряды и крышу даже вроде пробило».

«Цей осколок при вході в шиферину, отвір був дуже маленький, а стропило, яке 105 на 50, він його перерізав, як бумагу».

Через ракетний удар постраждали чисельні житлові будинки. Загальна площа розбитих вікон понад 80 квадратних метрів, пошкодженого шиферу 70 метрів квадратних.

Олександр Степаненко, головний інженер комунального підприємства “Жилсервіс-5”: «Загалом 25 покрівель но місту було пошкоджено в результаті цих прильотів. По даному району було пошкоджено 10 будівель, 10 покрівель, також багато під’їздів було вибито шибки і у двох квартирах були пошкоджені стеклопакети, також мебель».

Зараз обслуговуючі підприємства займаються відновленням пошкоджень.

Олександр Степаненко, головний інженер комунального підприємства “Жилсервіс-5”: «На даний момент всі покрівлі загерметизовані, десь був замінений шифер, десь лента, специфічними стрічками загерметизовано, десь будинки поставлені на капітальний ремонт. Також на цьому тижні приїдуть замєрщики, поміряють всі вікна, які будуть на сходових клітинах. А також, я думаю, в цьому місяці ми зробимо заміну всіх вікон по сходових клітинах, які були пошкоджені».

У разі пошкодження власних будинків під час обстрілів, мешканці міста можуть звернутися по допомогу за номерами телефону, які ви бачите на екрані.

0967321212 – гаряча лінія Дніпровської міської ради;

0675206321 – диспетчерська служба «Жилсервіс-5″.