Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відновлюють модульні укриття, які понівечили вандали

У Дніпрі продовжують перевіряти стан укриттів. Зокрема сьогодні черговий по місту Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, відвідав захисне бетонне сховище по вул. Січеславська Набережна, 55 Д (біля мосту на Монастирський острів).

Воно розраховане на 40 людей, має лави, урни для сміття та біотуалет поруч. Крім цього, комунальники Дніпра щоденно прибирають приміщення. Вбиральню комунальники обслуговують через день, а миють двічі на тиждень. Також, за потреби, всередині біотуалета проводять обробку (дератизацію) всіх поверхонь для ліквідації неприємного запаху.

Загалом такі укриття розпочали встановлювати за дорученням міського голови Бориса Філатова у 2022 році. Модульні захисні споруди монтували біля зупинок громадського транспорту та у місцях великого скупчення людей. Торік у Дніпрі встановили 36 укриттів різних типів, від початку 2023-го – ще 22. Загалом у різних районах міста встановлено 58 модульних захисних споруд.

Сьогодні комунальні служби відновлюють укриття на набережній, де несвідомі містяни частково познімали світильники, мережі електропостачання, кабелі та автоматику у щитку. На жаль, випадки вандалізму в укриттях є для міста великою проблемою, лише за останній місяць під час щоденного прибирання було додано до переліку «до відновлення» 9 укриттів. Загалом за цей рік пошкоджено чи розкрадено майно у 17 укриттях на загальну суму 92 тис. грн.

Департамент благоустрою звертається до дніпрян з проханням дбайливо ставитись до міського майна. Адже все це — для комфорту містян.