Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відкривають двері дошкільні заклади

Дитина буде у безпеці. 20 дитячих садків у Дніпрі відкривають свої двері для малечі. Всі  заклади мають облаштоване найпростіше укриття. Це обов’язкова умова для роботи в очному режимі.

П’ятирічний Микола сьогодні вперше за два роки прийшов у дитячий садочок. Через ковідні обмеження та війну заклад був зачинений. Після того, як тут облаштували укриття, садочок відкрив двері перед дітлахами.

Тетяна вперше за два роки відвела сина до дитсадка. Перед цим батькам показали, де будуть знаходитись їхні діти під час повітряних тривог.

Після закінчення ремонту нам провели екскурсію, нам показали, як будуть наші діти знаходитись під час тривоги, провели батьків, як би, умовна була тривога, провели, як наші діти будуть проходити цей шлях , як з ними будуть спілкуватися, що будуть робити і це дуже безпечно”, – розповіла мати Тетяна Ковальчук.

Наявність найпростішого укриття -обов’язкова умова для роботи садка в очному режимі. Їх обов’язково перевіряють представники ДСНС та видають відповідний акт. У всіх укриттях має бути аварійне освітлення, шанцеві інструменти, туалети, медичний куток та інше.

“Силами самого садочку облаштовані ось такі ігрові зони, які ви вже побачили, цікаві різнопланові за інтересами і для спокійних ігор і рухливих, для дітей”, – повідомила заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко.

Подібні групи вже близько місяця працюють у 8 школах міста, де є дошкільні підрозділи.

На теперішній час, ми відкрили 4 групи, з низ – 3 старших і одна середня, загальна кількість дітей – 60 дітей. Режим роботи дитячого закладу він працює, як групи коротко тривалого перебування з пів 9 до пів першої без організації харчування”, – зазначила директорка дошкільного закладу №244 Людмила Рябуха.

З листопада у Дніпрі щотижня будуть відкриватися по 5 закладів дошкільної освіти. Вони також будуть працювати у змішаному режимі. До кінця місяця в місті працюватимуть 47 дитсадків.

Читайте також: Як у лікарнях Дніпра рятують поранених захисників