Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відкрили виставку «Робоча кімната», де зібрали роботи 17 митців з усієї країни

Роботи 17 українських митців під одним дахом. У Дніпрі відкрили виставку «Робоча кімната». В експозиції не тільки художні полотна, а й скульптури і різноманітні композиції. 

«Це арматура. Для мене — це такий великий символ того, що зараз відбувається».

Коли рашисти напали на Україну, 17 художників з різних областей покинули свої домівки і перебралися до Івано-Франківська. Увесь час малювали, а потім створили спільну виставку.

Ірина Полікарчук, директорка галереї «Артсвіт»: «Велика кількість художників, та загалом творчих людей, приїхали до Івано-Франківська і там скоординувалися з організацією «Асортиментна кімната», яка, власне, також є виставковим простором. Так народилася тривала резиденція».

І тепер незвичну експозицію презентували в містах України та Європи. Одна з 17 — киянка
Марія Леоненко. Дівчина впевнена: виставка — її боротьба на культурному фронті.

Марія Леоненко, мисткиня з Києва: «Коли ракети розбивають наші міста, арматура — це те, що ми бачимо, і це те, що викликає в нас гнів. Я хочу перетворювати цей гнів у продуктивний спротив. Для мене важливо, щоб ця боротьба відбувалася на всіх фронтах».

Відвідувачі у захваті від сюжетів, представлених у кожній роботі. Війна, її наслідки й емоційне вигоряння.

Світлана Кульбашина, відвідувачка виставки: «Намагаюсь приїхати на кожну. Бо це як свіжий подих, і дає змогу дихати вільно, навіть у цей час. Бо хтось рефлексує, обробляє інформацію. І коли це роблять художники — це потужна робота, яку за тебе вже зробили. І коли ти дивишся — впізнаєш свої почуття».

У Дніпрі завершиться турне Україною. «Робоча кімната» працює до 14 січня. Вхід безкоштовний.