Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відкрили виставку мінімалістичних віршів

Замість картин, написаних фарбою – вірші та музика з вінілових платівок. На Площі Культури та Креативу провели відкриття незвичайної виставки. 

На стінах – світлини з написами, в залі лунає музика з вінілових платівок. Створив виставку мінімалістичних віршів незалежний митець Олександр Шакіров. На її підготовку знадобився рік.

Олександр Шакіров, організатор заходу: «Кожна робота, кожен мінімалістичний візуальний вірш має своє втілення. Наприклад, в шторі, в банерній тканині, цифровий друк на холсті».

Кожну роботу можна купити. Частину коштів передадуть на потреби батальйону, де зараз служать воїни з мистецької формації Дніпра.

Марія Скворцова, резидентка виставки: «Ми в цілому зустрічаємо гостей задля того, щоб показати їм новий формат мистецтва, познайомити з чимось незвичайним. Ми навіть коли казали «виставка поетів», то зазвичай є виставка художників, але сьогодні ми бачимо виставку саме поета».

Марія Гета, відвідувачка виставки: «Це якийсь новаторський подих в українську культуру, що такі буденні речі просто взяли і показали під своїм поглядом».

Замовити будь-який мінімалістичний візуальний вірш можна впродовж місяця. Обрану копію виготовлять з підписом автора.