Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відкрили Центр знань з неінфекційних захворювань

У Дніпрі відкрили Центр знань з неінфекційних захворювань. Основна мета — профілактика та контроль так званих захворювань НІЗ, які отримали суттєве розповсюдження та ускладнення на фоні повномасштабної війни в Україні.

У центрі збираються поширювати інформацію серед мешканців Дніпропетровщини щодо попередження та лікування хвороб, які викликають найбільший рівень інвалідності та смертності. Серед них серцево-судинні захворювання, онкологія, цукровий діабет, хронічні захворювання легень, а також психологічні розлади. Центр запрацював у межах проєкту «Діємо для здоров’я» за державної підтримки Швейцарії.

Аріна Пустова, радниця голови Дніпропетровської облради: «Це створення центру, який буде сприяти саме освіті наших громадян. Тут будуть проходити освітні заходи для наших лікарів, для наших медичних співробітників, які будуть в свою чергу сприяти такій освіті наших громадян в тому плані, як запобігати захворюванням».

Олексій Григорук, заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА: «Центр має на увазі вести інформаційну кампанію для людей, для пересічних громадян через журналістів, через пресу. Нагадувати всім, що умови здорового способу життя, контролювання артеріального тиску, цукру в крові, фізична активність — все це має значення велике для профілактики цих хвороб».