Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відкрили центр правової допомоги  

У Дніпрі запрацював центр правової допомоги Норвезької ради у справах біженців. Там переселенці та мешканці, що постраждали від війни, можуть отримати безкоштовні юридичні консультації, повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Люди, що вимушено тікали від війни… Більшість з них опинялися в ситуації, коли професійна підтримка юристів – необхідна. Мешканці можуть отримати її у центрі правової допомоги Норвезької ради у справах біженців. Підтримуємо відкриття в регіоні таких осередків», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна. 

У центрі мешканців проконсультують щодо отримання статусу ВПО, питань з права власності на землю і житло, доступу до державних послуг, трудового законодавства.

Інформаційні сесії проводить команда Норвезької ради у справах біженців.

«Наші фахівці консультують переселенців та постраждалих від війни у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях. Відтепер – у центрі правової допомоги у Дніпрі. Прагнемо, щоб осередок також сприяв координації зусиль місцевої влади та громадських організацій», – сказав голова представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні Роберто Вілла-Сексто. 

За додатковою інформацією звертайтеся на «гарячу лінію»: 0 800 302 007. Можна й залишити повідомлення на Facebook-сторінці або надіслати лист на e-mail: ua.info@nrc.no.

Читайте також: Будуть навчати очно або в змішаній формі: у скількох школах Дніпропетровщини вже є укриття