Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відкрили мистецький провулок

Новий арт-простір у серці Дніпра. Місцеві митці оживили провулок, який з’єднує дві основні площі міста. Розписали стіни, влаштували виставку полотен, прикрасили простір металевими панно.

В самому серці Дніпра, між площами Героїв Майдану та Троїцькою, провулок перетворився на галерею. Містяни замилувалися витворами мистецтва.

Людмила Мавзуренко, дніпрянка: «Ну, те, що я довго чекала. Я наблюдала за тим, що відбудеться тут. Враження дуже таке яскраве. З маленького провулку зробили справжній арт-простір, який для художників буде таким надзвичайним виставочним залом просто неба».

Олександр Шакіров називає себе «незалежним митцем». Свою візуально-поетичну композицію представив на загал саме в новому арт-просторі.

Олександр Шакіров, дніпровський незалежний митець: «Вона поєднує в собі поезію і візуальну частину. Перша частина уже зроблена — це поетичний трафарет. Трафарет, зроблений вручну».

Зробити з цієї локації вуличну галерею планували вже давно. Тут представили роботи найкращих дніпровських творців.

Яна Куницька, директорка школи сучасного образотворчого мистецтва і дизайну імені Вадима Сідура: «На якийсь час ця ідея завмерла, але ми вирішили, так от, разом з керівництвом міста і з КУСТом, що ми хочемо створити у цьому місті місце, яке було б присвячене саме дніпровським митцям».

Локація буде відкрита щодня з 8-ї до 20-ї години, кожен може абсолютно безкоштовно відвідати мистецький провулок.