Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відкрилася ще одна Дитяча точка «Спільно»

Сьогодні, 30 травня, у межах чергування по місту директорка депаратменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дар’я Біла приїхала, аби перевірити, як облаштовуються дитячі точки «Спільно» у закладах позашкільної освіти. Доручення щодо підтримки родин ВПО та залучення міжнародних коштів поставив перед профільним департаментом міський голова Борис Філатов. 

У відповідь на виклики війни міжнародна організація ЮНІСЕФ розпочала в Україні масштабну програму гуманітарної підтримки «Спільно», яка забезпечує дітей та їхні родини соціальними послугами та захистом. На базі Центру «Штурм» відкривається вже третя локація проєкту Дитяча точка «Спільно».

У межах програми надається:
– неформальна освіта та розвивальні заняття для дітей;
– консультаційна підтримка для сімей людей з постраждалих громад (ВПО);
– консультації психолога та соціального працівника;
– консультації щодо інших соціальних запитів.

Дитячі точки «Спільно» — це безпечний і затишний простір для дітей, де працюють професійні педагоги, аніматори та психологи, які проводять творчі заняття, грають з вихованцями в розвивальні ігри. У такий спосіб діти отримують доступ до освітніх заходів та корисного дозвілля під час повномасштабної війни.

«У нас чотири такі Точки по місту в закладах позашкільної освіти і три саме на базі дитячо-юнацького Центру «Штурм». Ми навмисно, обираючи територію розташування, розуміємо, що вони мають бути розташовані в різних районах міста для того, щоб людям було зручно добиратися. Тому вони представлені в різних районах», — ділиться результатами інспектування Дар’я Біла.

Переселенка з Бахмута Тетяна, яка відвідує Точку «Спільно», розповіла:

«Тут гарно граються з дітьми, вони роблять будиночки з конструктора, будують гаражі, граються машинками з дівчатами, загалом дуже гарно проводять час, ще малюють та бігають. Для мене відкриття такої Точки «Спільно» — це дуже гарно, тому що мої діти можуть спілкуватися з іншими дітьми, а спілкування для дітей — це найкраще! Так вони більше розвиваються, а я як відвідувала, так і буду відвідувати ці Точки.

Серед послуг Точки — підготовка до школи для дітей від 5 до 8 років, вивчення англійської мови для початкових класів. Додатково планують проводити уроки танців у неділю.

«У нас є на зараз у достатній кількості роздатковий матеріал, інформаційна література для діточок і також для батьків щодо наших послуг. У нас проходить курс про здорове харчування для дітей від першого до четвертого класу, а також у нас є заняття з йоги для дітей та батьків. Коли погода більш-менш стабілізується, будемо проводити ще більше активностей з дітьми на вулиці: це ігри в бадмінтон чи м’яч, чи ще якісь активні ігри — ми завжди питаємо побажання в наших діточок», — розказує Ліка Бієва, старший адміністратор Дитячої Точки «Спільно».

У Точці є дві кімнати з іграшками, конструкторами, розмальовками. Там проводяться уроки малювання, додатково — творчі майстер-класи.

Читайте також: Співробітниця Нікопольської міськради вимагала хабар від волонтера