Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відкрилася художня експозиція, присвячена дніпровським ліквідаторам аварії на ЧАЕС

У приміщенні Дніпропетровської державної адміністрації в день 35-ї річниці катастрофи на атомній електростанції відкрилася художня експозиція. Тринадцять тарілок з петриківським розписом, у центрі яких зображені ліквідатори з Дніпропетровщини. Автори ідеї створення виставки – представники організації «Союз Чорнобиль України». Окрім незвичайних портретів, у схожому стилі презентували і зображення самої Чорнобильської станції. 

Олег Геращенко, представник організації «Союз Чорнобиль України»: “Многие говорят, что это немножко не подходит, как образ чернобыльской атомной станции. Но вы понимаете, что мы хотим, чтобы эта атомная станция быстрей закрылась и закрылась цветами. Пусть в данном случае цветами Петриковки. Пусть это в какой-то степени китч может быть для кого-то. Но для нас – это память».

Ігор Островський, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС: “Треба нагадувати кожного разу, тому що людина так змайстрована, що забувають. Біль проходить, годи проходять і біль забувається. І люди теж забувають. А так згадка якась. І наступному поколінню. І молодим нашим, щоб пам’ятали, що таке було. Щоб не зробили таких помилок».